nieuws

Weer 56 winkels in Zuidvleugel richting bankroet

Geen categorie

Twintig modewinkels van keten Kennedy-Au bon marché zijn failliet verklaard. Elektronicaketen Klein met 36 vestigingen zou op een bankroet afstevenen.

De rechtbank Rotterdam heeft Kennedy-Au bon marché op 26 januari failliet verklaard, blijkt uit het centrale insolventieregister van de gezamenlijke rechtbanken. Behalve het moederbedrijf zijn twintig modewinkels gefailleerd. Het gaat voornamelijk om vestigingen van Kennedy Mode/Damesmode en Au bon marché en twee winkels van Diva en Beau. De meeste winkels liggen in de regio Rotterdam, met vijf vestigingen in Rotterdam en enkele in Maasluis, Vlaardingen en Spijkenisse. Ook winkels in Den Haag, Rijswijk, Zoetermeer en twee in Middelburg zijn bankroet.

RTV Rijnmond berichtte eind vorige week dat de winkels van elektronicaketen Klein Retail Group 29 januari zijn gesloten. De avond daarvoor zou het personeel te horen gekregen dat de retailer failliet is, vertelde een anonieme medewerker tegen de regionale tv-zender. De slechte decembermaand zou het concern de das om hebben gedaan. Algemeen directeur Peter Buter stelt tegenover het Algemeen Dagblad dat Klein niet failliet is, maar dat hij nu ‘veel moet regelen’. Klein beschikt over 34 vestigingen, waaronder zes XL-filialen. Het merendeel van de winkels bevindt zich in Zuid-Holland. 

 

Reageer op dit artikel