nieuws

Vijftig winkels La Ligna failliet

Geen categorie

Damesmodeketen La Ligna is failliet verklaard. De vijftig winkels en de webshop van de keten blijven voorlopig open.

Rechtbank Amsterdam verklaarde La Ligna en La Ligna Investments op 16 februari 2016 failliet. La Ligna kampte al jaren met een te lage omzet, waardoor de winkelketen verlieslatend was en niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kon voldoen. Een schuldsanering mislukte onlangs doordat een van de schuldeisers niet akkoord ging.

De keten bestaat sinds 1984 en omschrijft zich als ‘een positief en energiek merk van Hollandse bodem dat kleur toevoegt aan het leven van de Nederlandse vrouw’. La Ligna heeft winkels door heel Nederland. Alleen in Amsterdam en Den Haag heeft de keten drie vestigingen. De webshop is nog actief. Curator Jasper Berkenbosch van DLA Piper hoopt op een doorstart en schermt met interesse van een aantal partijen.

Reageer op dit artikel