nieuws

Verkoop rijksvastgoed levert 120 miljoen op

Geen categorie

Het afstoten van overbodige rijkspanden leverde in 2015 bijna 120 miljoen euro op, meldt Cobouw.

De verkoop van overtollig vastgoed kwam rond via 155 transacties, voor het grootste deel van grond (totaal ruim 350 hectare). Er werden 56 gebouwen of complexen verkocht, zoals een gevangenis, veel lege kantoren en enkele woonhuizen. De grote klapper was het voormalige Paleis van Justitie aan de Amsterdamse Prinsengracht dat 61,3 miljoen euro opbracht. De koper gaat er een luxe hotel van maken. Daarnaast staan nog gevangenissen, ministeries, kantoren en villa’s te koop. Daar bovenop bracht het verhuren of verpachten van agrarische grond, het recht om windmolens te plaatsen en bijvoorbeeld de grond onder recreatiewoningen ruim 100 miljoen op.

Reageer op dit artikel