nieuws

Vastgoedeigenaren doen ook Hudson’s Bay huurvoorstel

Geen categorie

De hoop van de V&D-curatoren op een snelle doorstart met Roland Kahn is vervlogen. De verhuurders van de 62 V&D-warenhuizen hebben huurvoorstellen gedaan aan beide kandidaat-kopers Hudson’s Bay en Cool Investments.

Dat blijkt uit een mededeling van de verhuurders bij monde van Cushman & Wakefield. De curatoren hadden Hudson’s Bay op een zijspoor gezet. Maar omdat de verhuurders bepalen wie er in de panden komt, zit Hudson’s Bay weer volop in de race. Naar verluidt hebben verhuurders ten burele van de vastgoedadviseurs op 8 februari een voorstel van Roland Kahn (Cool Investments) bovendien afgewezen. De verhuurders willen ‘vanwege de vertrouwelijkheid van gesprekken en bijeenkomsten’ geen mededelingen doen over de inhoud ervan.

Wel zegt Cushman & Wakefield dat er huurvoorstellen naar beide potentiële overnamekandidaten zijn gegaan. ‘Deze voorstellen zijn gericht op het behoud van een warenhuis in zoveel mogelijk Nederlandse steden. Ook de verhuur aan meerdere partijen is wat de verhuurders betreft een optie. De verhuurders zijn namelijk van mening dat het behoud van een warenhuis in veel Nederlandse steden belangrijk is voor het vertrouwen in de detailhandel, de waarde van het vastgoed en de leefbaarheid en werkgelegenheid in binnensteden’, aldus woordvoerder Ingrid Wallisch.

Of verhuurders een voorkeur hebben voor het Canadese Hudson’s Bay, wil ze niet zeggen. ‘Wel kan ik laten weten dat Hudson´s Bay streeft naar een landelijke dekking en dat er aantallen van zo´n dertig winkels worden genoemd.’ Cool Investments zou met veertig warenhuizen door willen starten. Hoewel 15 februari voor de curatoren als harde deadline geldt, kan het nog wel even duren voordat de kogel door de kerk is.

‘Met de deadline wordt serieus rekening gehouden. Iedereen spant zich tot het uiterste in maar zorgvuldigheid is minstens zo belangrijk als snelheid. Ook al omdat investeringen, die voor beide potentiële huurders noodzakelijk zijn, ook op de lange termijn verantwoord moeten zijn. Dat geldt vooral voor het relatief grote aantal pensioenfondsen dat eigenaar is of via een fonds investeert in een of meerdere warenhuizen.’

Reageer op dit artikel