nieuws

Uitstel van betaling moederbedrijf Perry Sport

Geen categorie

Het moederbedrijf van sportwinkelformules Perry Sport en Aktiesport heeft uitstel van betaling gevraagd en gekregen.

Dat schreef het AD op basis van een brief van moederbedrijf United Sports Group. Kort daarna maakte rechtbank Amsterdam bekend dat de surseance van betaling is verleend aan USG. USG – sinds 2006 eigenaar van Perry Sport – schrijft in de brief dat de problemen bij zijn sportformules veroorzaakt zijn door de faillissementen van V&D en de schoenenzaken van Macintosh. USG blijkt in 2014 al zijn bankconvenanten te hebben geschonden, weet het FD. Vorige maand onderhandelde het concern nog met een aantal banken over een herfinanciering.

In warenhuizen van V&D exploiteerde Perry Sport elf shop-in-shops. Aktiesport had 128 verkooppunten in filialen van de gefailleerde Macintosh-formule Scapino. In Nederland bevinden zich zeventig winkels van Perry Sport en 180 vestigingen van Aktiesport. Perry Sport neemt in de top 100 retailformules van Locatus in januari plek 68 in met 49.180 m2 winkelverkoopvloeroppervlak. Op de Locatus-lijst met meeste verkooppunten staat Aktiesport op plaats 82 met nog 135 vestigingen in januari.

Onder USG vallen ook de online schoenenwinkel Time Out Footwear en de Belgische formule Primo. Bij de 307 winkels in de Benelux van United Sports Group werken volgens de website van het bedrijf meer dan 2.500 mensen. Tot 2002 was Perry Sport net als V&D nog in handen van VendexKBB.

Het bedrijf vraagt het personeel in de brief om geen betalingen en bestellingen meer te doen. Winkels, webshop en kantoren blijven voorlopig open. Overigens heeft Ziengs een groot deel van de Scapino-winkels overgenomen. Op 20 januari liet Ziengs weten met 140 tot 180 van de 205 Scapino-winkels verder te gaan, maar zonder shop-in-shop van Aktiesport.

Reageer op dit artikel