nieuws

Transformatie verzorgingshuis Leeuwarden naar 250 woningen

Geen categorie

Leyten transformeert een voormalig verzorgingshuis van 20.000 m2 in Leeuwarden naar het nieuwe complex De Parade met 250 woningen.

Het voormalige verzorgingshuis Erasmushiem in Leeuwarden voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Eigenaar Zorggroep Noorderbreedte heeft er voor gekozen om een nieuw complex te laten realiseren door Leyten op een nabij gelegen locatie waarbij Leyten het oude complex diende over te nemen bij oplevering van de nieuwbouw. In eerste instantie lag er een plan om het complex van 20.000 m2 te slopen en er grondgebonden woningen voor terug te bouwen.

Leyten heeft echter besloten tot transformatie van het complex dat uit meerdere gebouwen bestaat. Het complex ligt volgens de ontwikkelaar in een aantrekkelijke en groene woonwijk, nabij het centrum en uitvalswegen. Leyten zal fors investeren in zowel de bebouwing als de buitenruimte. In De Parade komen 250 woningen, variërend van 40 m2 tot 55 m2. De gemiddelde huurprijs bedraagt 400 euro per maand, waardoor de woningen bereikbaar zijn voor een brede doelgroep. Het complex blijft na transformatie eigendom van Leyten.

Op 31 december 2015 is het voormalige verzorgingshuis aan Leyten overgedragen. De werkzaamheden zullen gefaseerd worden uitgevoerd. Het eerste blok, bestaande uit 37 woningen, wordt in mei van dit jaar opgeleverd en bewoond. Het streven is om voor het einde van dit jaar alle woningen gereed te hebben voor de verhuur. 

 

Reageer op dit artikel