nieuws

Tijdelijke woonruimte in gebouw Philips Lighting

Geen categorie

In het oude kantoorpand van Philips Lightning in Eindhoven worden 616 appartementen gerealiseerd die voor een periode van zes tot twaalf maanden verhuurd gaan worden aan vooral expats, starters en promovendi. Aldus het Eindhovens Dagblad.

Het gebouw is in drie fases gebouwd in de jaren zeventig en tachtig als hoofdkantoor voor de lichtdivisie van Philips. Het telt na een jaar strippen en bouwen straks 567 lofts en 49 penthouses in grootte variërend van 38 tot 69 vierkante meter en ze worden van mei tot juli 2016 opgeleverd.

Momenteel worden door 50 disciplines zes lofts en twee penthouses per dag en veertig appartementen per week afgewerkt.

De vier meter hoge, smalle lange appartementjes worden gemeubileerd opgeleverd compleet met tv en stofzuiger van Philips. Op het dak zijn 49 nieuwe iets grotere appartementen met slaapkamer en balkon en gebouwd.

De gemeubileerde zelfstandige woningen worden verhuurd voor een periode van zes tot twaalf maanden en kosten tussen de 524 euro en 700 euro per maand.

Op de begane grond komen onder meer Brownies met Downies, een deels biologische supermarkt, Zwart Wit by Illy (koffiezaak), Minitials (sieraden), Gym & Juice (fitness), Biefstuk & Bier (horeca) en het kantoor van verhuurder Eindhoven2stay.

Het Eindhovense vastgoedduo Foolen en Reijs heeft het project ontwikkeld. Het ontwerp is van Diederendirrix Architecten. Stam + Koning bouwt het in opdracht van Bouwfonds Investment Management.

Reageer op dit artikel