nieuws

Taiwanese verzekeraar koopt Ellips in Brussel

Geen categorie

De Taiwanese verzekeraar Fubon heeft het Ellips-gebouw in Brussel gekocht. Dit is de eerste deal in continentaal Europa van Fubon, die 64 miljard euro aan vermogen onder beheer heeft.

Het 21 verdiepingen tellende gebouw gevestigd in de Noordwijk (Central Business District) van de Belgische hoofdstad, werd in 2006 gebouwd door AG Real Estate en Immobel. Het gebouw biedt 50.342 m2 kantoor- en multi-use ruimte, 2.573 m2 archiefruimte en 279 parkeerplaatsen. Het Ellipsgebouw is volledig verhuurd aan twee openbare entiteiten: de Vlaamse Gemeenschap huurt ongeveer 90 procent van het gebouw en het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie de rest. Het gebouw biedt een gegarandeerde cash flow voor negen jaar.

Savills adviseerde Fubon, AG Real Estate werd geadviseerd door JLL en CBRE.

Reageer op dit artikel