nieuws

Sluiting fysieke winkels Dixons

Geen categorie

Eigenaar Relevant Holding stopt met de 33 fysieke winkels van elektronicaketen Dixons. Relevant nam Dixons najaar 2015 over de gefailleerde Bas Group.

Dat maakt Relevant Holding bekend in een persbericht. Volgens Relevant biedt een toekomst als online retailer via dixons.nl de beste perspectieven voor Dixons. Relevant Holdings nam de gefailleerde winkelformules Dixons, MyCom en iCentre in oktober over van de eveneens bankroete Bas Group. De investeringsmaatschappij startte door met iets meer dan de helft van de oorspronkelijk 153 winkels van de drie formules. Niet alle winkels van Dixons sluiten definitief hun deuren. Een onbekend aantal zal verder gaan als vestiging van Phone House, iCentre of MyCom.

De integratie van de andere overgenomen ketens verloopt volgens Relevant ‘volgens plan’. De onderneming wil naar eigen zeggen de komende maanden fors investeren in de eigen retailmerken. Zo zegt Relevant geld te steken in vernieuwing van de fysieke winkels en in de vaardigheden van medewerkers. Ook worden de online en fysieke verkoopkanalen verder geïntegreerd. Relevant Holdings heeft in totaal zo’n 300 winkels en is eigenaar van Typhone.nl en Skouter.nl.

 

Reageer op dit artikel