nieuws

Signa ontwikkelt Mall of Ku’damm

Geen categorie

Signa gaat een nieuw winkelcentrum realiseren in Berlijn. Mall of Ku’damm krijgt op een oppervlakte van 65.000 m2 230 winkels.

Dat heeft de Oostenrijkse vastgoedonderneming van miljardair René Benko bekendgemaakt, bericht Immobilien Zeitung. Signa is onder meer eigenaar van warenhuisketens Karstadt en KaDeWe. Het nieuwe winkelcentrum aan de Berlijnse Kurfürstendamm wordt gerealiseerd in een warenhuis van Karstadt en twee naastgelegen panden. De bouwstart van het project is voorjaar 2017, de oplevering wordt twee jaar later verwacht.

Signa werkt bij het project samen met de Berlijnse ontwikkelaar Harald Huth, die ook het 100.000 m2 grote Mall of Berlin heeft gerealiseerd. Het leeuwendeel van de investering neemt Signa voor zijn rekening. Signa wil zijn omzet de komende jaren verdrievoudigen naar 10 miljard euro. Op dit moment heeft het Oostenrijkse vastgoedconcern een ontwikkelpijplijn van 3 miljard euro, waarvan 1 miljard euro in Duitsland.

 

Reageer op dit artikel