nieuws

Scotch & Soda wil meer winkels

Geen categorie

Scotch & Soda wil de komende drie jaar een winkel per maand openen, meldt De Telegraaf. Nu beschikt het Amsterdamse modewerk over twintig eigen winkels in Nederland en duizend verkooppunten in Duitsland. Acht groothandelspartners zijn uitgekocht.

Scotch & Soda heeft groeiambities. De verwachte omzet in het boekjaar 2015-2016 is 400 miljoen euro en de winst 50 miljoen (ebitda). Het streven is zowel de omzet als de winst in drie jaar te verdubbelen. Voor het eerst in zijn dertigjarig bestaan is een reclamebureau ingeschakeld. In februari presenteert het merk op de New York Fashion Week zijn nieuwe collectie.

Sinds 2011 is Sun Capital eigenaar van Scotch & Soda. Sun heet de groeiplannen goedgekeurd. Wat scheelt is dat Scotch & Soda de investeringen uit de eigen kasstroom kan betalen.

Reageer op dit artikel