nieuws

Savills IM koopt in Amsterdam en Moerdijk

Geen categorie

Savills Investment Management heeft twee objecten gekocht in Nederland voor een totaalbedrag van 44 miljoen euro, meldt Thomas Daily.

Het gaat om een nieuw distributiecentrum voor dienstverlener Kühne & Nagel in het havengebied van Amsterdam ter grootte van 20.000 m2, en een dc in Moerdijk ter grootte van 21.000 m2 dat wordt gehuurd door de Nederlandse logistieke dienstverlener Van der Helm. De objecten worden ondergebracht in het European Logistics Fund 2 van Savills IM. Dit fonds streeft ernaar uiteindelijk twintig objecten te verwerven voor circa 500 miljoen euro.

Savills IM heeft het complex aan Orionweg 8 in Moerdijk gekocht via een sales-and-lease-backtransactie, meldt adviseur JLL in een eigen bericht. Van der Helm huurt het complex terug voor tien jaar. Savills IM zal het complex langjarig exploiteren. Uit deze transactie blijkt dat de sterke vraag naar kwalitatieve beleggingen in het logistieke segment aanhoudt. JLL begeleidde de transactie namens verkoper en DTZ begeleidde de transactie namens koper. HVG verzorgde de juridische begeleiding namens Van der Helm en Simmons & Simmons trad als juridisch adviseur op namens koper. 

Reageer op dit artikel