nieuws

Ronald Prins directeur Stadsontwikkeling Rotterdam

Geen categorie

Ronald Prins is per 15 maart benoemd tot directeur Ruimtelijk-Economische Ontwikkeling bij het cluster Stadsontwikkeling van de gemeente Rotterdam.

Prins is nog werkzaam bij de gemeente Amsterdam waar hij transformatiemanager Financiële Domein is. Hiervoor werkte hij als directeur Financiën en Bedrijfsvoering het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Amsterdam. Eerder werkte Ronald Prins bij de gemeenten Haarlemmermeer en Dordrecht.

In zijn nieuwe rol bij Stadsontwikkeling zal Prins tegelijk verbinder, boegbeeld en bouwer moeten zijn. Onder zijn leiding wil de directie Ruimtelijk-Economische Ontwikkeling verder professionaliseren, zowel inhoudelijk als op het gebied van bedrijfsvoering. Hij zal voor die opgave kunnen terugvallen op zijn ruime ervaring in verschillende leidinggevende functies, stelt Rotterdam.

Zo werkte hij zes jaar als stadsdeelsecretaris in Bos en Lommer en vijf jaar als directeur van de Amsterdamse dienst Milieu en Bouwtoezicht. Ook was hij bestuurslid van de Dutch Green Building Council en commissaris bij woningstichting Centrada.

Reageer op dit artikel