nieuws

Recenseer het boek Terug naar de fabriek

Geen categorie

In ruil voor een recensie kunnen lezers van Vastgoedmarkt gratis een exemplaar ontvangen van het in september 2015 verschenen boek Terug naar de fabriek. De uitgave beschrijft 25 industriële iconen die een nieuwe bestemming hebben gekregen.

Recenseer het boek Terug naar de fabriek

Oude fabrieken en scheepswerven spreken tot de verbeelding. In de monumentale hallen waar ooit legendarische producten werden gemaakt, kun je nu naar een concert of een hapje eten. Op plekken waar ooit machines dreunden wordt nu gewoond en spelen kinderen.

Vijf verschillende auteurs trokken ieder langs vijf plekken waar industriële panden een nieuwe bestemming vonden. Ze zochten oud-medewerkers op en beschreven de historie van dit erfgoed, maar inventariseerden op hun ontdekkingstocht ook de mogelijkheden die industriële complexen bij herontwikkeling bieden.

Zij gingen onder andere langs bij het Hembrug-terrein, dat door eigenaar Rijksvastgoedbedrijf stapsgewijs wordt herontwikkeld, Maar ook namen zij een kijkje bij CHV Noordkade in Veghel, het Wouda-gemaal in Lemmer, de Buitenhaven in Schiedam en de Cereolfabriek in Utrecht. Voor consumenten een boek dat als reisgids kan dienen, voor vastgoedprofessionals is het een boek vol inspiratie.

Word recensent

Bent u lezer van Vastgoedmarkt en bent u geïnteresseerd in herbestemming van industrieel erfgoed? Vraag dan een gratis exemplaar van dit boek aan en geef in maximaal 400 woorden uw gefundeerde mening over dit boek. Uw oordeel verschijnt op Vastgoedmarkt.nl en wordt vermeld in de dagelijkse nieuwsbrief. Meld u in een e-mail aan als recensent bij Vastgoedmarkt. Uitgeverij Oostenwind heeft drie exemplaren ter beschikking gesteld.

Terug naar de fabriek

Auteurs: Marcel Bayer, Jaco Boer, Marijke Bovens, Bas Husslage en Bram Vermeer

ISBN/EAN: 6789491481079

Uitgever: Oostenwind.org

Verschenen: september 2015

Prijs: 25 euro

Internet: terugnaardefabriek.nl

Reageer op dit artikel