nieuws

Plus koopt gemeentehuis Graft-De Rijp

Geen categorie

Het voormalige gemeentehuis van Graft-De Rijp is verkocht aan supermarktketen Plus. De formule gaat er geen supermarkt neerzetten, maar gaat er (zorg) woningen bouwen, aldus LevensmiddelenKrant.

De supermarktketen wil als vastgoedeigenaar van het winkelcentrum de aantrekkelijkheid van het totale centrumgebied vergroten. Daarnaast wil de formule voorkomen dat het Plus-filiaal in het dorp concurrentie krijgt van een andere supermarkt.

 

Supermarktketen Deen heeft ook een bod gedaan op het gebouw. Deze formule wilde er een filiaal neerzetten en erboven kantoorruimte bouwen. Maar het college van burgemeester en wethouders geeft de voorkeur aan de maatschappelijke invulling van Plus. Het college heeft de voorkeur gegeven aan de maatschappelijke invulling van Plus. De wens van de inwoners van Graft-De Rijp is in deze beslissing meegewogen. Deze lieten tijdens de laatste raadsvergadering van de voormalige gemeente Graft-De Rijp in december 2014 nadrukkelijk weten dat een tweede supermarkt op deze locatie niet gewenst is en dat invulling met zorgwoningen de voorkeur heeft.  Plus heeft al eerder een soortgelijke actie ondernomen. In Soesterberg heeft de supermarktketen een spookfiliaal neergezet, zodat er geen concurrentie is voor de andere Plus-vestiging in het dorp.

Reageer op dit artikel