nieuws

Parijs zint op gebouwencomplex met bos op dak

Geen categorie

Het ontwerp Mille Arbre, een multifunctioneel gebouwencomplex met bovenop 1.000 bomen, heeft de prijsvraag Reinventing Paris gewonnen. Het Parijse stadsbestuur wil het project van 550 miljoen laten realiseren.

Dat schrijft de Franse krant Le Figaro op zijn website. Het ontwerp van de Japanse architect Sou Fujimoto en de Parijse architect Manal Rachdi is uitverkoren uit 372 projecten. Het complex op een driehoekige plint in de vorm van een schip moet 127 woningen, een viersterrenhotel met 250 kamers, 27.000 m2 kantoorruimte en op de achtste verdieping een tuinterras, restaurants en een compleet bos.

Het project zou een investering vergen van 550 miljoen euro. Het project moet worden gerealiseerd aan 16-24 avenue Pershing et Avenue de la Porte de Ternes in het 17e arrondissement vlakbij het Palais des Congrès de Paris. De locatie doet nu dienst als parkeerplaats. Als de markt het project ziet zitten en het vergunningtraject spoedig verloopt,  kan Mille Arbre voorjaar 2022 worden opgeleverd.

 

Reageer op dit artikel