nieuws

NVG wil appartementen in Leidse Eschertoren

Geen categorie

Nationale Vastgoed Groep wil 55 gemeubileerde appartementen realiseren in de Leidsche Eschertoren, aldus het Leidsch Dagblad.

In de Leidsche Toren was tot april 2015 de Belastingdienst gevestigd. Sinds deze haar Leidse vestiging ophief staat het pand grotendeels leeg. Eind 2015 bood NVG het pand aan voor huisvesting van vluchtelingen, maar daar ging de gemeente niet op in. Al een aantal appartementen is te huur, vanaf 1.200 euro. NVG heeft echter geen vergunning. De projectontwikkelaar heeft die al maanden geleden ingediend, maar de gemeente is traag. Hans Sturkenboom van NVG: ‘Het duurt en het duurt.’ 

De appartementen zijn bedoeld voor short stay. Verhuurder is Tweel Wonen die zich vooral op expats richt. 

Reageer op dit artikel