nieuws

Nelson Schoenen neemt derde Dolcis-winkels over

Geen categorie

De Macintosh-curatoren hebben schoenenketen Dolcis verkocht aan Nelson Schoenen. De nieuwe eigenaar start naar verwachting door met twintig van de zestig winkels.

Dat heeft Nelson bekendgemaakt in een persbericht. Vorige week zeiden bronnen nog dat Nelson Macintosh-formule Invito zou overnemen. De naam Dolcis verdwijnt. ‘De komende periode wordt gekeken naar het rendement van de diverse winkellocaties met als uiteindelijk doel om de renderende winkellocaties om te bouwen naar het Nelson-concept. Afgesproken is dat Nelson Schoenen zo’n twintig van de zestig Dolcis-winkels overneemt (inclusief voorraden en inventaris). Het definitieve aantal over te nemen winkels hangt mede af van de met verhuurders te maken afspraken over de huurvoorwaarden.’

Of Nelson Schoenen ook het hoofdkantoor en distributiecentrum in Den Bosch overneemt, is niet bekend. In totaal gaat de nieuwe eigenaar verder met 200 van de in totaal 700 Dolcis-medewerkers. De winkels worden vooralsnog door de curatoren doorgezet. De curatoren verwachten binnenkort meer bekend te kunnen maken over de nog niet verkocht formules Invito, Pro, Steven Madden en Intreza. Sacha, die eerder de formule Manfield kocht, gaat verder met 35 tot veertig van de zestig oorspronkelijke vestigingen.

 

Reageer op dit artikel