nieuws

Moody’s: huizenprijzen dit jaar tot 5 procent hoger

Geen categorie

De woningprijzen kunnen tot 5 procent stijgen in 2016. Dat schrijft volgens persbureau AFN kredietbeoordelaar Moody’s in een op 3 februari gepubliceerd rapport.

Woningen worden eigenlijk al sinds het dieptepunt van de verkopen in 2013 telkens een beetje duurder. Het prijsherstel is volgens de kredietbeoordelaar wel ‘mild’ vergeleken met sommige andere Europese landen. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld gaan de ontwikkelingen veel sneller.

Dat de Nederlandse huizenprijzen in 2016 blijven aantrekken komt volgens Moody’s overigens niet alleen door het economisch herstel. Wat ook meespeelt is een tekort in het aanbod van woningen in bepaalde delen van de markt. De kredietbeoordelaar constateert in het rapport verder dat de kans op wanbetaling op hypotheken de laatste tijd kleiner is geworden. Op dit vlak doet Nederland het aanmerkelijk beter dan andere landen die onderzocht zijn door Moody’s, zoals het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Reageer op dit artikel