nieuws

LMEY Investments breidt hotelportefeuille uit

Geen categorie

De Nederlands/Zwitserse hotelontwikkelaar en -belegger LMEY Investments breidt zijn portefeuille uit met hotelaankopen en –projecten in Nederland en daarbuiten.

Zo neemt de investeringsmaatschappij CTI Cleo Touristik International, de Duitse holding van de Aldiana Groep, volledig over van de Egyptische investeringsgroep Cleopatra. Partijen doen geen mededelingen over de aankoopprijs. LMEY Investments – dat zich toelegt op investeringen in en ontwikkeling van hotelvastgoed – krijgt met de overname van Aldiana tien hotels in bezit. LMEY is van plan binnen drie jaar minimaal vijf Aldiana Hotel Clubs te ontwikkelen op overwegend verre bestemmingen.

Naast deze overname werkt LMEY Investments aan andere acquisities, zoals Hotel Aldiana Salzkammergut en de Grimmingtherme. Verder staat de ontwikkeling van het Kloosterhotel Geuldal in Valkenburg op het programma, waarvoor onlangs een intentieverklaring met een internationale hotelketen in het luxe segment is afgesloten. Verder is de hotelinvesteerder bezig met de ontwikkeling van hotelprojecten in Amsterdam, op Ibiza en in Duitsland. Tot slot verkocht de investeringsgroep onlangs het 300 kamers tellende resort Stella Maris Paradiso op Ibiza aan Corendon Hotels en Resorts.

LMEY Investments, met hoofdkantoor in Amstelveen, heeft nu een portefeuille van achttien resorts en twee city-hotels met in totaal 4.000 medewerkers. ‘Wij zijn een opportunistische ontwikkelaar met hotels in tien landen op drie continenten, die een divers vastgoedportfolio met verschillende internationale hotelmerken nastreeft’, zegt Marc Zuidhof, managing director van LMEY. ‘Ons doel is door expansie een gediversifieerd en uitgebalanceerd portfolio op te bouwen, dat door efficiënt management en turn-arounds een meerwaarde voor de aandeelhouders creëert.’

Reageer op dit artikel