nieuws

Lezers lezen: Terug naar de fabriek

Geen categorie

Drie lezers van Vastgoedmarkt hebben een exemplaar ontvangen van het recent verschenen boek ‘Terug naar de fabriek’. Directeur/eigenaar Rob Steenveldt van Steenveldt Vastgoedpartners las het boek en geeft zijn mening.

Lezers lezen: Terug naar de fabriek

‘Terug naar de fabriek’ is een uniek en hip vormgegeven boek. Als je het oppakt is het alsof je met je hand over een granieten traptrede van een iconisch gebouw wrijft. Voor je het boek openslaat, ademt het al de sfeer van industrieel erfgoed. In een rijk geïllustreerd, overzichtelijk en zeer leesbaar geheel, worden de industriële- en maatschappelijke ontwikkelingen vanaf het einde van de 19e eeuw tot nu geschetst.

Het boek biedt praktische informatie met handige bezoek- en uitgaanstips en wetenswaardigheden. Zelf wist ik bijvoorbeeld niet dat de naam van de elektrisch aangedreven auto Tesla, afkomstig is van de uitvinder van de eerste wisselstroommotor, Nikola Tesla.

Een absolute aanrader voor iedereen die vanuit professie of als particulier geïnteresseerd is in industriële gebouwen, met veel interessante achtergrondinformatie over initiatieven tot herbestemming. Het is een geschiedenisboek, reisgids en cultuuragenda in één.

Een boek dat je niet weglegt, maar telkens weer openslaat voor een bezoek aan een stukje cultureel erfgoed ergens in Nederland. Het boek geeft letterlijk nieuwe energie – het nodigt uit om er op uit te trekken en je te verdiepen in de gebouwde omgeving. Een must have voor projectontwikkelaars, architecten en geïnteresseerden in vastgoed.

Robert Steenveldt, Van Steenveldt Vastgoedpartners

 

Reageer op dit artikel