nieuws

Leisure Dome Zaltbommel mikt op miljoen bezoekers

Geen categorie

Het geplande indoor-recreatiecentrum Leisure Dome langs de A2 in Zaltbommel moet jaarlijks een miljoen bezoekers gaan trekken, ‘met vermaak voor de hele familie’. Het recreatiecentrum – met een vloeroppervlakte van 23.000 m2 – levert ongeveer 200 arbeidsplaatsen op.

Leisure Dome Zaltbommel mikt op miljoen bezoekers

Het bouwproject gaat tussen 2,5 en 5 miljoen euro kosten. Projectontwikkelaar Focus is de initiatiefnemer van het project. Leisure Dome Zaltbommel wordt gebouwd op een kavel van ruim 2 hectare tussen de A2 en het spoor, ten noorden van de Oude Stationsweg en op loopafstand van het treinstation.  Dit gebied staat ook wel bekend als Spoorveste. De bouw van Leisure Dome Zaltbommel begint vermoedelijk in 2018.

VVD-wethouder Han Looijen spreekt van een ‘geweldig markante verschijning op een markante plaats’. De gemeente onderzoekt momenteel de haalbaarheid van het plan. Er wordt vooral gekeken naar aspecten als veiligheid en verkeer. Ook is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Wanneer de uitkomsten van het onderzoek bekend zijn, bespreekt het college de plannen en resultaten vermoedelijk in april 2016 met de gemeenteraad.

Focus heeft al een dergelijk concept gerealiseerd in het Limburgse Kerkrade: Leisure Dome Kerkrade, vlak naast Parkstad Limburg Stadion, de thuisbasis van de voetballers van Roda JC. Dit complex bestaat uit een megabioscoop (JT bioscopen), bowlingbaan, minigolf, indoor speelparadijs, gaming en een groot restaurant met liefst 2250 stoelen. Het overdekte amusementscomplex, geopend in 2013, trok het eerste jaar ruim een miljoen bezoekers. Vooral de bioscoop is een grote trekpleister, met 350.000 bezoekers per jaar. Focus heeft plannen om verschillende centra in Nederland te bouwen.

Reageer op dit artikel