nieuws

Kazernetterein Ede wordt woonwijk

Geen categorie

Het Elias Beeckmancomplex, onderdeel van de voormalige kazerneterreinen in Ede, gaat veranderen in een nieuwe woonwijk. Het complex bestaat uit een centrale appèlplaats en veertien gebouwen; tien gebouwen hebben de status van Rijksmonument. Op deze kazerne was de School Verbindingsdienst gehuisvest.

Bouwbedrijf Noordersluis uit Lelystad gaat het complex uit 1938 in zijn geheel afnemen van de gemeente Ede, die het in 2010 overnam van Defensie. De gemeente was uitdrukkelijk op zoek naar een partij die het terrein als geheel zou kunnen ontwikkelen. Het gaat om een gebied van bijna 16 hectare.

Er komen ongeveer 170 wooneenheden op het complex: grondgebonden woningen en appartementen. Een deel van de appartementen komt in handen van Compartijn, een particuliere ouderenzorgorganisatie. In kleinschalige, luxe huizen biedt Compartijn persoonlijke service en 24-uurs zorg voor mensen die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen, bijvoorbeeld aan mensen met dementie. Eén gebouw krijgt mogelijk een commerciële en/of maatschappelijke functie. 

Bouwbedrijf Noordersluis gaat het complex verbouwen. Het streven is om de omgevingsvergunning voor het einde van dit jaar binnen te hebben, zodat in het voorjaar van 2017 kan worden gestart met de bouwwerkzaamheden. De eerste bewoners zouden dan in 2018 hun intrek kunnen nemen in de nieuwe woonwijk. De bouw neemt anderhalf à twee jaar in beslag.

Eén van de samenwerkingspartners van Noordersluis is Verdouw Vastgoed.  

Reageer op dit artikel