nieuws

Jaap van Rhijn: Groot respect voor WPM

Geen categorie

Jaap van Rhijn, ceo van Colliers: ‘De gesprekken met WPM hebben niet eens zo lang geduurd, alles bij elkaar ruim drie maanden. Er was vanaf het begin een klik.’ Hij heeft groot respect voor wat zij met WPM hebben neergezet.

Van Rhijn benadrukt het lokaal ondernemerschap van Colliers. Van Rhijn: ‘In ons model zijn de partners verantwoordelijk en krijgen ze veel ruimte. Ze hoeven alles ook niet steeds terug te koppelen naar mij of Londen. Dat motiveert extra.’ Het beste bewijs daarvan is dat in het hoofdkantoor in Toronto slechts 14 mensen werkzaam zijn, terwijl Colliers een beursgenoteerde onderneming is met wereldwijd met 16.000 mensen.

Van Rhijn kwalificeert de overname van WPM als complementair. ‘WPM is de grootste vastgoedmanagementorganisatie van ons land met een portefeuille van bijna 4,5 miljoen vierkante meter. Wij hadden als Colliers slechts een beperkte portefeuille met acht klanten en vijftien medewerkers.’

Interviews met Jaap van Rhijn en Pieter Affourtit staan in Vastgoedmarkt die verschijnt op 18 februari

 

Reageer op dit artikel