nieuws

Informatie over huur Broese-pand per ongeluk gelekt

Geen categorie

Informatie over de huur van het pand waar boekhandel Broese en de bibliotheek Utrecht gevestigd zijn, is op straat komen te liggen doordat een microfoon bleef aanstaan na een tv-uitzending.

De Telegraaf hoorde wat gezegd werd in de besloten raadsinformatiebijeenkomst. Broese betaalt 720.000 euro huur per jaar en niet 835.000 euro, hetgeen marktconform zou zijn. Een derde partij betaalt 42.000 euro per jaar aan huur aan de gemeente. In totaal beurt de gemeente 1,5 miljoen euro per jaar aan huur voor dit pand. De gemeente wil het pand, gelegen in het centrum van de stad, het liefst verkopen. Naar verluidt is de waarde 40 miljoen euro.

In 2014 wilde de gemeente de huur van Broese opzeggen per 1 januari 2015, maar daar stak de rechter een stokje voor. 

Reageer op dit artikel