nieuws

‘In 2020 10.000 000 m2 gecertificeerd met Breeam-NL’

Geen categorie

In 2020 moet minimaal 10 miljoen vierkante meter vloeroppervlak gecertificeerd zijn met Breeam-NL. Die ambitie heeft Dutch Green Building Council (DGBC) 3 december uitgesproken tijdens de klimaattop in Parijs.

De ambitie is onderdeel van het gezamenlijke streven van alle 73 green building councils in de wereld om een bijdrage te leveren ‘aan het behalen van de klimaatdoelstellingen’. Gebouwen zijn verantwoordelijk voor ongeveer een derde van de CO2-emissies wereldwijd. Daarom leeft bij DGBC de overtuiging dat duurzaam bouwen en renoveren een van de meest kosteneffectieve oplossingen is om klimaatverandering tegen te gaan.

DGBC heeft nog meer ambities. De duurzaamheidsorganisatie wil in 2020 meer dan 5.000 professionals kennis bijbrengen over Breeam-NL en duurzaam bouwen. Ook wil DGBC 250 future leaders opleiden en 400 directieleden verenigen in een leaders network. Bovendien probeert DGBC samen met regionale en landelijke overheden de markt te bewegen tot nog duurzamere keuzes, onder meer door de businesscase nog duidelijker te maken.

Reageer op dit artikel