nieuws

Hudson’s Bay zint op zestig vestigingen Nederland

Geen categorie

Hudson’s Bay wil de komende jaren zestig winkels en warenhuizen uitrollen onder de formules Galeria Inno en Saks Fifth Avenue Off 5th. Met enkele verhuurders van V&D heeft de warenhuisketen al huurovereenkomsten gesloten.

Dat schrijft De Volkskrant op basis van gesprekken met bestuursvoorzitter Richard Baker van Hudson’s Bay en goed ingevoerde bronnen. Met of zonder de V&D-panden wil de Canadese keten vanaf 2017 een grote winkelportefeuille opbouwen met zestig filialen voor 7.000 tot 9.000 medewerkers. Daarbij is een grote rol weggelegd voor Jumbo’s restaurantketen La Place. De eigenaar van luxewarenhuis Saks Fifth Avenue in New York wil in Nederland de spin-off Saks Fifth Avenue Off 5th introduceren. Dat is een outlet-warenhuis met merkkleding dat in de VS een groot succes is.

Hudson’s Bay wil hier zowel zelfstandige Saks-winkels van 3.000 tot 5.000 m2 als kleine winkels in warenhuizen openen. Ook wil eigenaar Hudson’s Bay de Belgische warenhuisketen Galeria Inno’s in Nederland introduceren. De semi-luxe warenhuizen van Galeria Inno in Nederland moeten een verhuurbaar vloeroppervlak van 10.000 tot 50.000 m2 krijgen, aldus Baker tegen De Volkskrant. Of dat met huurpanden of kooppanden gebeurt, is nog geen uitgemaakte zaak. De onderneming heeft volgens bronnen al een huurakkoord met een deel van de eigenaren van V&D-panden én met eigenaren van andere panden.

Eerder werd bekend dat Hudson’s Bay verder wil met de beste 35 V&D-warenhuizen. Slaagt de warenhuisketen erin een deal te sluiten met de verhuurders van deze panden, houdt het merk V&D waarschijnlijk op te bestaan. Want het is niet aannemelijk dat de andere kandidaat-koper Cool Investments wil doorstarten met de 27 ‘slechtste’ panden. Het investeringsvehikel van Roland Kahn krijgt van de curatoren tot uiterlijk zondagavond de tijd om een deal te sluiten.

‘Er is goede vooruitgang geboekt en er is afgesproken dat er binnen drie dagen onvoorwaardelijk overeenstemming moet bestaan over de uitgangspunten voor tenminste 35 locaties’, schrijven ze in een korte verklaring. Ook een deel van de verhuurders zou Kahn tot maandag 12.00 uur exclusiviteit geven op hun V&D-panden. Of dat om de panden op de toplocaties of de warenhuizen in de secundaire steden is niet bekend.

 

Reageer op dit artikel