nieuws

‘Hudson’s Bay dichtbij overname V&D’

Geen categorie

Hudson’s Bay Company lijkt de strijd om V&D in zijn voordeel te beslechten. Duitse bronnen zeggen dat de deal met de verhuurders zo goed als rond is. Ook Jumbo zou achter het Canadese bedrijf staan.

Dat heeft althans website Duitslandnieuws.nl vernomen van bronnen rond Duitse warenhuisketen Galeria Kaufhof. Hudson’s Bay Company is sinds medio 2015 eigenaar van Galeria Kaufhof, toen het van Metro Group voor 2,825 miljard de Duitse warenhuisketen Galeria Kaufhof, het Belgische dochterbedrijf Galeria Inno en het vastgoed van onder andere 59 Kaufhof-warenhuizen kocht.

Intussen is Cool Investments van Roland Kahn nog steeds in gesprek met de curatoren van V&D en de verhuurders. Kahn zou een deadline tot 15.00 11 februari hebben gekregen om de financiering met de banken rond te krijgen. Bronnen denken dat dit hem niet lukt. Bij monde van woordvoerder Edwin van Wijk zeggen de curatoren dat Kahn geen moeite om de overname te financieren. Over deadlines wil hij niets zeggen.

Het probleem voor Kahn ligt niet bij de curatoren maar bij de verhuurders, die een overname door Hudson’s Bay zouden prefereren. Kahn trok in de overnamestrijd oorspronkelijk op met de nieuwe La Place-eigenaar Jumbo. Naar verluidt heeft Hudson’s Bay Jumbo echter losgeweekt van Kahn met de belofte dat Jumbo de restaurantformule ook mag uitrollen in de Duitse en Belgische warenhuizen Galeria Kaufhof en Galeria Inno. De NOS heeft begrepen dat Hudson’s Bay door wil starten met zo’n 35 van de 62 warenhuizen.

De verhuurders lieten gisteren al weten dat de Canadese investeerder een forse investering in het winkelvastgoed eist. Na de verbouwing zou Hudson’s Bay een nieuw warenhuisconcept lanceren en de panden of huurcontracten willen overnemen. De verhuurders willen geen toelichting geven op de huidige gang van zaken. ‘De verhuurders zetten zich maximaal in voor een duurzame oplossing’, aldus een woordvoerder. 

 

Reageer op dit artikel