nieuws

‘Hilton verkoopt 35.000 hotelkamers’

Geen categorie

De Amerikaanse hotelketen Hilton Worldwide gaat het grootste deel van zijn vastgoedbezittingen afstoten in een nieuw beursgenoteerd bedrijf.

Dat meldt persbureau AFN. Volgens Hilton wordt daarmee meer waarde gecreëerd voor aandeelhouders. Het nieuwe vastgoedfonds zal ongeveer zeventig vastgoedobjecten en 35.000 hotelkamers omvatten. Ook de timesharing-activiteiten worden afgesplitst in een nieuwe beursgenoteerde onderneming.

Door de nieuwe structuur kan het management van Hilton zich ook beter richten op de kernactiviteiten. Hilton heeft naast concurrentie van andere hotelketens ook te kampen met onlinerivalen als Airbnb. Hilton kwam op 26 februari met cijfers naar buiten. De winst bedroeg in 2015 1,4 miljard dollar op een omzet van 4,2 miljard dollar. 

Reageer op dit artikel