nieuws

Goodman ontwikkelt 130.000 m2 vastgoed voor Zalando

Geen categorie

Goodman Group en Zalando hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling van 130.000 m2 industrieel vastgoed in Lahr in Duitsland.

E-commerce groeit hard in Europa. De Europese Unie is uitgegroeid tot de grootste markt wereldwijd voor deze sector. Sinds 2008 groeide de branche in de Europese Unie tussen 12 en 18 procent. In 2014 werkten 2,5 miljoen Europeanen in e-commerce, goed voor 424 miljard euro aan inkomsten. Naar verwachting zal de branche zijn omzet in de komende vijf jaar verdubbelen. Dit komt deels doordat fysieke winkels steeds vaker een omnichannel-strategie hanteren. De explosieve groei vraagt om een miljoenen m2 extra aan logistieke ruimte.

Goodman loopt al bijna tien jaar voorop in het ondersteunen van een groot aantal e-commercebedrijven bij hun uitbreidings- en ontwikkelstrategieën. Toen Goodman in 2006 Amazons eerste distributiecentrum opleverde op het Europese vasteland, was de e-commercereus in Europa nog een nieuwe en relatief onbekende speler. Goodman heeft met verschillende vervolgopdrachten ook bijgedragen aan de groei van Europese bedrijven als Zalando (mode) en Home24 (woninginrichting).

Reageer op dit artikel