nieuws

Gerenoveerd Officia III volledig verhuurd

Geen categorie

Kantoorgebouw Officia III aan de Boelelaan in Amsterdam is na een grondige renovatie weer volledig verhuurd. Met een grote internationale partij is een langjarig huurcontract afgesloten voor 6.450 m2 kantoorruimte en 150 parkeerplaatsen. Officia III is recent opgeleverd.

In de zomer van 2015 gaf SPF Beheer, namens eigenaar Stichting Spoorwegpensioenfonds, de opdracht om het gebouw te renoveren aan J.P. van Eesteren. Zij hebben onder begeleiding van internationaal vastgoedadviseur CBRE de twee verdiepingen van elk circa 3.000 m2 in een kleine vier maanden gerevitaliseerd en verduurzaamd. Er is een extra entree aan de Boelelaan gecreëerd en het gebouw is o.a. voorzien van nieuwe installaties en twee nieuwe, grote atria. Deze voorzien de kantoorvloeren van een enorme hoeveelheid extra daglicht. Met deze ingrepen is het gebouw van een energielabel G naar een label A gegaan.

Officia III stamt uit 1988 en was sinds midden jaren tachtig in gebruik door de RAI als back office locatie en datacentrum. Na het vertrek van de RAI in 2012 was Officia III een vrij gedateerd kantoorgebouw op een goede locatie. Om een nieuwe huurder te kunnen contracteren heeft de eigenaar geïnvesteerd en het gebouw voldoet nu weer aan de wensen en eisen van de huidige kantoorgebruiker.

CBRE begeleidde de renovatie en trad op als verhuuradviseur van SPF Beheer namens Stichting Spoorwegpensioenfonds. JLL heeft de huurder begeleid bij de aanhuur. Van Dijk en Ten Cate heeft de collegiale verhuur met CBRE gedaan.

Reageer op dit artikel