nieuws

Forse reorganisatie Gerry Weber

Geen categorie

De Duitse modeketen Gerry Weber is van plan 103 onrendabele winkels te sluiten. Sluiting dreig ook voor 5 procent van het totale winkelbestand van 1.270. Ook in Nederland dreigen winkels dicht te gaan.

Dat blijkt uit een toelichting op de jaarcijfers van topman Ralf Weber. De modeketen heeft zijn winkelbestand de laatste jaren fors uitgebreid tot 1.270. Daarnaast heeft het concern honderden verkooppunten in warenhuizen en outletcentra. Door concurrentie van webwinkels en goedkopere concurrenten als Mango, H&M en Zara staat de winst echter onder druk. Gerry Weber zag zijn winst in 2015 dalen van ruim 71 miljoen naar zo’n 52 miljoen euro. Directeur Ralf Weber stelt dat zijn bedrijf te zwaar heeft ingezet op winkelexpansie.

Het concern wil met een versterking van de groothandelstak de winstgevendheid vergroten. Driekwart van de winkelsluitingen staat in Duitsland gepland. Welke andere winkels dichtgaan, werd niet gezegd. Behalve in Midden-Europa heeft de modeketen de laatste jaren ook veel winkels geopend in Nederland en België. In Nederland beschikt Gerry Weber volgens de eigen website over 65 verkooppunten. Daaronder 43 House of Gerry Weber-winkels en 22 verkooppunten in Bijenkorf-warenhuizen en outletcentra. De winkels sluiten de komende 1,5 jaar. Met de reorganisatie wil Gerry Weber jaarlijks 25 miljoen euro besparen.

Reageer op dit artikel