nieuws

Expats beste af in West-Europese steden

Geen categorie

De meest leefbare steden ter wereld voor multinationale bedrijven liggen in Duitsland en Zwitserland. Amsterdam valt net buiten de top 10.

Dat blijkt uit de op 23 februari gepubliceerde Mercer’s 2016 Quality of Living Rankings, een jaarlijkse ranglijst van 230 steden. Ondanks veiligheidsrisico’s, sociale onrust en economische onzekerheid blijven West-Europese steden voor multinationals en hun expats wereldwijd het meest aantrekkelijk, schrijft het adviesbureau. In de top 10 meest leefbare steden liggen er zeven in Europa. De stad met de hoogste kwaliteit van leven ter wereld is volgens Mercer Wenen, gevolgd door Zürich (2), Auckland (Nieuw Zeeland), München en Vancouver (Canada).

De top 10 wordt gecomplementeerd door Düsseldorf (6), Frankfurt, Geneve, Kopenhagen en Sydney (Australië). Van de overige Europese steden doet Amsterdam het met plek 11 het best. Berlijn volgt op positie 13 en Brussel krijgt plaats 20 toebedeeld. Wereldsteden als Parijs (37), Londen (39) en New York (44) staan relatief laag vanwege de daar gepleegde terreuraanslagen in de laatste jaren. Praag (69) is de beste stad voor expats in Midden- en Oost-Europa, gevolgd door Ljubljana (76) en Budapest (77) en Warschau (79). Moskou (167) staat zeer laag vanwege de slechte persoonlijke veiligheid.

 

Reageer op dit artikel