nieuws

Enexis centraliseert opslag in Veldhoven

Geen categorie

Enexis verplaatst zijn huidige distributiecentrum in onder andere Best naar een distributiecentrum in Veldhoven, dat wordt gerenoveerd en verduurzaamd. Daarnaast wordt nog een klein gedeelte van het complex nieuw gebouwd. Met deze verhuizing centraliseert Enexis alle opslag in Zuid-Nederland.

Het distributiecentrum wordt verduurzaamd, waarbij partijen streven naar een BREEAM Very Good certificering. Onderdeel van de renovatie is een nieuwe vloer met vloerverwarming en er wordt geïnvesteerd in isolatie. Geva Vastgoed gaat het bestaande distributiecentrum renoveren en realiseert de nieuwe kantoorruimte aan De Run 4211 in Veldhoven. Het distributiecentrum bestaat straks uit circa 11.450 m2 bedrijfsruimte voor onder andere opslag en verwerking, circa 600 m² kantoorruimte in twee bouwlagen, circa 8.400 m² buitenterrein voor op- en overslagwerkzaamheden en 45 parkeerplaatsen op een perceel van circa 23.300 m².

Enexis beheert en onderhoudt het gas- en elektriciteitsnetwerk in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Daarnaast voert de organisatie ook meetdiensten uit voor consumenten en zakelijke kleinverbruikers. 

De huurder werd bij deze transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff.

Reageer op dit artikel