nieuws

Coolcat-eigenaar ontkent koop V&D

Geen categorie

Roland Kahn van Coolcat zegt niet de nieuwe eigenaar van V&D te worden, zoals RTLZ meent te weten op basis van interne informatie. John van der Ent, oud-V&D-topman, spreekt in een memo wel over een Nederlandse kandidaat-koper.

Coolcat-eigenaar ontkent koop V&D

RTLZ stelt dat de koop bijna rond is. Alleen de laatste details moeten nog ingevuld worden. Zo zou financier ING de handtekening nog moeten zetten. Dat is volgens Kahn echter ‘onzin’. Wel liet hij de afgelopen weken doorschemeren ‘een geheel nieuwe winkelketen’ te willen beginnen. Hij leek daar overigens niet op V&D te doelen, omdat hij aangaf met vijf winkels te willen beginnen. Kahn is eigenaar van Coolcat, MS Mode, Sapph en America Today. Samen zijn die ketens goed voor ruim 600 vestigingen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Spanje met een omzet van 460 miljoen euro.

Nieuwsuur heeft de hand gelegd op een memo van John van Ent, waarin de oud-V&D-topman wijst op een potentiële Nederlandse koper van V&D. ‘Momenteel vinden met een Nederlandse kandidaat-koper (een partij waar wij als directie ontzettend blij mee zijn) vergevorderde gesprekken plaats over de doorstart van de warenhuisactiviteiten en de La Place Instore vestigingen. Omdat op dit moment de bankfinanciering nog niet definitief is, maar vooral omdat nog niet duidelijk is of alle vestigingen die de koper wil doorstarten door de vastgoedeigenaren opnieuw voor verhuur aan V&D zullen worden aangeboden, kunnen er nu helaas geen nadere mededelingen worden gedaan’, aldus Van der Ent in de memo.

De curatoren willen geen naam noemen. Bij monde van woordvoerder Edwin van Wijk stellen ze. ‘De partij met wie we doorpraten, is geïnteresseerd in de hele warenhuisformule inclusief inventaris, distributiecentrum etcetera. Een doorstart is echter nog niet veiliggesteld. Het is een complexe puzzel. De kandidaat moet ook afspraken maken met La Place-eigenaar Jumbo en de verhuurders, die bepalen of ze verder willen met V&D.’

Een akkoord is volgens hem nog niet op handen. ‘Na het weekend hopen ze daarover een akkoord te bereiken. Zo niet, dan is er nog geen man overboord. Zo is de tweede kandidaat nog niet afgeserveerd. De echte deadline is half februari.’ Of Hudson’s Bay tot de twee overgebleven overnamekandidaten behoort, wil Van Wijk niet zeggen. Naar verluidt is de Canadese warenhuisketen in gesprek met de verhuurders van de V&D-warenhuizen. De verhuurders willen pas commentaar geven nadat er een akkoord is gesloten. Adviseur Cushman & Wakefield was niet bereikbaar voor commentaar.

 

Reageer op dit artikel