nieuws

Colliers International neemt WPM Groep over

Geen categorie

Colliers International Nederland en WPM Groep fuseren. De naam WPM verdwijnt en de nieuwe onderneming komt onder leiding van Jaap van Rhijn, de huidige ceo van Colliers International in Nederland. Dat maakten beide bedrijven vandaag bekend.

Met de overname breidt Colliers in Nederland zijn dienstenpakket uit. WPM Groep is met 180 medewerkers actief in retail, development, research en consultancy. Onder de klanten zijn SPF, Bouwinvest, Syntrus Achmea, NS, Altera en Dela. Colliers levert met 150 medewerkers diensten voor eigenaren en huurders, waaronder valuation & advisory services, corporate solutions, hotel advisory, capital markets en office and retail agency. De onderneming heeft kantoren in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Daar komen nu locaties bij in Den Bosch, Nieuwegein, Barendrecht en Apeldoorn.
Ronald Maaskant (cfo WPM Groep), Ruud Bouma (directeur WPM Offices) en Joost Vooijs (directeur WPM Retail) worden partner van Colliers International Nederland. Pieter Affourtit (ceo WPM Groep) en Ger Dings (directeur WPM Development), de eigenaren van WPM Groep, treden per direct terug.
In de markt was al langer bekend dat WPM op zoek was naar een krachtige partner. Colliers International past in dat profiel als een van de grootste vastgoedadviseurs ter wereld. WPM begon in 1987 als Winkel Project Management en breidde zijn diensten al snel uit naar advies, verhuur en herontwikkeling in de retail. In 1998 volgde een uitbreiding van het werkterrein naar kantoren. In 2012 kwam de bundeling van winkelcentrum- en planontwikkeling in WPM Development. Twee jaar later kwam de bundeling van data, informatie en kennis bij WPM Research.

 

Reageer op dit artikel