nieuws

Colliers en WPM gaan verder onder één naam

Geen categorie

Colliers International en WPM Groep hebben op dinsdag 16 februari bekendgemaakt dat de twee vastgoedondernemingen fuseren. Colliers International Group – genoteerd aan de Nasdaq en de Toronto Stock Exchange – is een wereldwijde leider in commercieel vastgoed diensten en wordt in Nederland vertegenwoordigd door Colliers Nederland. WPM Groep is in Nederland een toonaangevende speler op het gebied van verhuur, research en development en marktleider op het gebied van vastgoedmanagement in commercieel onroerend goed.

Colliers International verstevigt met deze fusie zijn positie op de Nederlandse vastgoedmarkt met een uitbreiding van het dienstenpakket, marktaandeel en vergroot haar landelijke dekking door de toevoeging van vier nieuwe locaties – ‘s-Hertogenbosch, Nieuwegein, Barendrecht en Apeldoorn – aan zijn reeds bestaande kantoren in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

WPM Groep, opgericht in 1987 en de afgelopen achttien jaar geleid door ceo Pieter Affourtit telt 180 medewerkers  en biedt een compleet aanbod aan diensten op het gebied van Retail, Development, Research&Consultancy aan. Belangrijke opdrachtgevers zijn SPF, Bouwinvest, Syntrus, NS, Altera en Dela. WPM gaat met onmiddellijke ingang verder onder de naam Colliers International.

Bij Colliers International in Nederland werken momenteel 150 mensen en het hoofdkantoor staat in Amsterdam. Het bedrijf biedt een volledig aanbod van vastgoeddiensten voor zowel eigenaren en huurders, waaronder valuation & advisory services, corporate solutions, hotels advisory, capital markets, office and retail agency. Colliers International voert verder het vastgoedmanagement in Nederland voor 300.000 vierkante meter kantoorruimte uit, met 15 professionals.

Jaap van Rhijn zal ceo van Colliers International Nederland blijven en Ronald Maaskant (voorheen cfo WPM Groep) zal chief services officer Colliers International en lid van het dagelijks bestuur worden. De naam WPM verdwijnt. Naast Ronald Maaskant zullen ook Ruud Bouma (voorheen directeur WPM Offices) en Joost Vooijs (voorheen directeur WPM Retail) toetreden als partner van Colliers International Nederland. Pieter Affourtit (ceo WPM Groep) en Ger Dings (directeur WPM Development), beide eigenaren van WPM, zullen per direct terugtreden.

‘Deze fusie voegt aanzienlijke sterkte en breedte toe aan onze dienstverlening in Nederland. Door het samenvoegen zullen we ruim 4,5 miljoen vierkante meter vastgoed onder management hebben en zijn we marktleider in Nederland’, aldus Jaap van Rhijn, ceo van Colliers International Nederland. ‘Versterking van onze property managementdiensten is een belangrijke prioriteit voor ons geweest. Bovendien breiden we hiermee onze bestaande activiteiten uit met complementaire en gedifferentieerde diensten. Deze stap is een belangrijke op weg naar verdere groei en onze klanten maximale service te kunnen bieden.’

‘WPM Groep is de afgelopen 25 uitgegroeid tot een toonaangevende vastgoedorganisatie in Nederland, met een dito track record en behoort op veel gebieden tot de marktleiders in Nederland,’ aldus Pieter Affourtit, ceo van WPM Groep. ‘Door samen te gaan profiteren onze klanten direct van het wereldwijde platform van Colliers. Onze strategie sluit perfect aan op die van Colliers. Deze unieke, complete combinatie zal nog beter in staat zijn meerwaarde te creëren voor onze klanten. Ook op het gebied van service, opleiding en de ontwikkeling van onze mensen passen we goed bij elkaar. Met de toevoeging van WPM versterkt Colliers International haar positie in de Nederlandse vastgoedmarkt als een van de weinige internationale vastgoeddienstverleners in Nederland die een volledig assortiment van professionele diensten aanbiedt. Die volledigheid, in combinatie met de kennis en ervaring van toegewijde professionals biedt klanten full service voor het beheer en de exploitatie van vastgoed. Toegang tot een wereldwijde platform en internationale successen zijn redenen waarom we ervoor gekozen hebben om de toekomst in te gaan met Colliers International.’

‘We zetten een belangrijke stap in het waarmaken van onze ambitie door WPM Groep bij ons te laten aansluiten,’ voegt Chris McLernon, ceo van EMEA Colliers International, toe. ‘Hiermee verbetert niet alleen onze dienstverlening en platform in Nederland, maar worden ook onze kansen in EMEA-gebied uitgebreid. Bovendien bieden we onze klanten direct meer op het gebied van vastgoedadvies en management’.

De toevoeging van WPM is Colliers tweede overname in EMEA dit jaar en volgt op de aankondiging in januari van  de overname van Hatton Real Estate in het Verenigd Koninkrijk, een van de toonaangevende commercieel vastgoed specialisten in Londen. De details van de transactie waarbij WPM in Colliers wordt opgenomen, zijn niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel