nieuws

Breeam Very Good voor deel Nowadays

Geen categorie

Het ontwerp voor Damrak 70, onderdeel van het grootschalige herontwikkelingsproject Nowadays aan het Damrak en de Nieuwendijk in Amsterdam, heeft het Breeam NL- Nieuwbouw Ontwerpcertificaat Very Good behaald.

Dat schrijft eigenaar Bouwinvest in een bericht op zijn website. De vermogensbeheerder had voorafgaand aan de start van het project een hoog ambitieniveau op het gebied van duurzaamheid neergelegd bij de ontwikkelaars Top Vastgoed en FiMek. Eerder ontving Nieuwendijk 196 het Breeam-NL Very Good Ontwerpcertificaat.

Onder begeleiding van Breeam-NL- Nieuwbouw Expert Peutz heeft het ontwerpteam tal van duurzaamheidsmaatregelen in het ontwerp geïntegreerd. Zo worden op het dak zonnepanelen geplaatst en wordt primair gebruik gemaakt van LED-verlichting. Ook aanneemcombinatie Dura Vermeer–De Nijs heeft haar kennis en kunde op het gebied van duurzaam bouwen ingebracht. De bouwplaats voldoet daarbij aan de gedragscode Bewuste Bouwers.

In overleg met de huurders wordt ernaar gestreefd een breed pakket aan duurzaamheidsmaatregelen te treffen in de inrichting en exploitatie van de winkels. Het oplevercertificaat voor Damrak 70 wordt afgegeven nadat ook Primark haar winkelruimte enige tijd in exploitatie heeft genomen. Naar verwachting is dit het eerste kwartaal van 2017.

 

Reageer op dit artikel