nieuws

‘Amazon opent tot 400 boekenwinkels VS’

Geen categorie

Amazon.com is van plan 300 tot 400 boekenwinkels te openen in de Verenigde Staten. Dat liet de directeur van General Growth Properties zich tijdens een conference call ontvallen. Zalando, Coolblue en Neckermann ontdekken ook de fysieke winkelstraat.

‘Amazon opent fysieke boekwinkels en hun doel is, begrijp ik, om er 300 tot 400 te openen’,  zei volgens The Wall Street Journal topman Sandeep Mathrani. Hij sprak tijdens een toelichting op de financiële resultaten van de vastgoedbelegger. Amazon wil niet reageren op ‘geruchten’. Al langer is echter bekend dat de internetonderneming daartoe ambities heeft. In november 2015 opende Amazon een winkel in Seattle, de stad waar het bedrijf zijn hoofdkantoor heeft. Dat uitgerekend Amazon boekenwinkels opent, is ironisch. De afgelopen jaren moesten duizenden boekenwinkels hun deuren sluiten door concurrentie van datzelfde Amazon.

In Europa bewandelen webretailers dezelfde weg. Het Duitse Zalando heeft twee grote outletcenters in Berlijn en Frankfurt en opent er binnenkort een van 1.000 m2 in Keulen. Neckermann.com liet begin dit jaar weten winkels in tien steden te openen. De Amerikaanse eigenaar Readen Retail heeft daartoe al acht winkels van De Kijkshop gekocht. Eerder deze week zei Coolblue – dat al vijf fysieke winkels heeft – meer vestigingen te willen openen.

 

Reageer op dit artikel