nieuws

Albert Heijn en Delhaize moeten winkels verkopen

Geen categorie

De Belgische mededingingsautoriteit heeft op 22 februari 2016 meegedeeld dat Albert Heijn acht winkels in België moet verkopen en Delhaize vijf. Anders mag de fusie van Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, en Delhaize niet doorgaan.

De getroffen winkels van AH zijn: Kiel, Antwerpen Groenplaats, Oudenaarde, Lokeren, Leuven, Boortmeerbeek, Turnhout en Gent Overpoort. Werknemers in Antwerpen Groenplaats en Gent Overpoort zijn op 23 februari in staking gegaan aangezien zij meer duidelijkheid willen over hun baan. 

Albert Heijn mag de winkels niet zomaar sluiten. De kruidenier is verplicht om de vestiging te verkopen aan een andere supermarktketen. De Belgische Mededingingsautoriteit wil zo garanderen dat er genoeg concurrentie tussen de winkels is, en dat de consumenten dus niet te veel betalen voor hun producten.

Albert Heijn heeft 38 vestigingen in Vlaanderen. Delhaize heeft 838 winkels in heel België. 

Reageer op dit artikel