nieuws

Adviestool Troostwijk bij waardebepaling vastgoed

Geen categorie

Troostwijk Real Estate lanceert een adviestool die de waarde van commercieel vastgoed bepaalt en daar direct een analyse aan toevoegt over marktontwikkelingen.

Het doel van deze zogeheten Troostwijk Sensitivity Scan s om aan- en verkoopbeslissingen van vastgoedobjecten en portefeuilleanalyses realistischer en actueler te maken – en daarmee in potentie rendabeler.

Pieter van Fulpen, key account Director van Troostwijk: ‘Er is in de markt veel behoefte aan deze tool. Zo willen investeerders bijvoorbeeld inzicht in de waardeontwikkeling van vastgoed om het betalen van een bepaalde prijs te onderbouwen en verantwoorden. Denk aan de situatie waarbij een ogenschijnlijk hoge prijs wordt betaald, die vervolgens binnen aanzienlijke tijd door een positieve markt- en waardeontwikkeling kan worden terugverdiend. Zeker bij institutionele beleggers is de onderbouwing van een aankoopprijs door een onafhankelijke derde een must.’

Met de nieuwe Troostwijk-tool wordt bovendien ingespeeld op de wens van banken om schommelingen in en gevoeligheden van de waarde van een object vast te stellen, om zo hun risico`s in te schatten. Ook kunnen banken de Troostwijk Sensitivity Scan gebruiken bij het optimaliseren van een strategie voor vastgoed dat onder water staat. Van Fulpen: ‘Het Platform Taxateurs en Accountants beveelt een gevoeligheidsanalyse aan. Wij verwachten dat dit op korte termijn een formele eis wordt met onze scan geven wij daar nu al een vergaande invulling aan.’

 

Reageer op dit artikel