nieuws

Ziengs verder met twee derde Scapino-winkels

Geen categorie

Het gefailleerde Scapino komt definitief in handen van Ziengs. Deze schoenenwinkelketen gaat verder met 140 tot 180 van de in totaal 205 Scapino-winkels.

Dat maakte curatoren John Huppertz van Paulussen Advocaten in Maastricht en Ben Meijs van Thuis & Partners uit Heerlen op 20 januari bekend. Scapino gaat formeel naar Zire, een vennootschap van oprichter Henk Ziengs. Hoeveel winkels Ziengs uiteindelijk overneemt, is afhankelijk van de bereidheid van verhuurders om de huurprijs aan te passen. Ziengs zal ook verder gaan met het hoofdkantoor en distributiecentrum in Assen en 80 tot 90 procent van de bijna 2.000 Scapino-werknemers. De curatoren en financierende banken verkopen ook de voorraden en de inventaris.

De Vlaamse zakenkrant De Tijd meldt dat de enige Belgische Macintosh-formule Brantano naar Brantnew gaat, een samenwerkingsverband tussen R&S Retail Group, FNG Group en de Belgische schoenenketen Torfs. De curatoren zeggen optimistisch te zijn over een doorstart van de overige failliete Macintosh-onderdelen Hoogenbosch Groep, Dolcis, Manfield, Invito, PRO Sport, Steve Madden en Intreza.

Overigens heeft R&S Retail Group sinds 20 januari een beursnotering in Amsterdam. Roman & Stern is ondergebracht in de vacante beurshuls van Dico International. R&S nam in mei 2015 al de gefailleerde Etam Groep over. Het bedrijf besloot alleen verder te gaan met de winkels van modeformule Miss Etam. Met de beursnotering wil R&S kapitaal ophalen om nieuwe winkelformules te kopen en succesvol uit te bouwen.

Reageer op dit artikel