nieuws

Xenos wacht op ‘mededeling’ van moeder Blokker

Geen categorie

Blokker-keten Xenos gaat mogelijk fors reorganiseren. Het personeel krijgt op 20 januari rond half zes ‘een mededeling’ te horen. Een faillissement is uitgesloten.

Dat blijkt uit mediaberichten en een reactie daarop van Blokker Holding. Door Elsevier.nl gesproken bronnen binnen winkelketen Xenos zeggen dat eerst filiaalmanagers en daarna het personeel op 20 januari ‘een mededeling’ krijgen. Blokker wil niet zeggen wat die inhoudt, maar sluit uit dat een faillissement zal worden afgekondigd.

Xenos is met 106.648 m2 verhuurbaar vloeroppervlak de 35e winkelketen van Nederland verdeeld over 188 winkels, aldus Locatus-cijfers. In totaal beschikt Xenos over 250 winkels in Nederland en Duitsland. Blokker kampt al jaren met teruglopende omzetten, veroorzaakt door de crisis en concurrentie van nieuwkomers zoals Action, Flying Tiger en Sostrene Grene. In 2015 kondigde het Nederlandse familiebedrijf al 400 ontslagen aan bij winkelformule Blokker. De holding heeft nog elf winkelformules in acht landen met circa 2.400 winkels en 22.000 medewerkers.

 

Reageer op dit artikel