nieuws

Verkoop Scapino en Brantano vergevorderd

Geen categorie

De financierende banken en curatoren van het failliete Macintosh Retail Group zijn in een vergevorderd stadium van onderhandeling zijn over de verkoop van Brantano de activa van Scapino.

Dat schrijft Macintosh Retail Group in een persbericht op zijn website. De onderhandelingen over Brantano omvatten de verkoop van de aandelen in de Belgische en Luxemburgse Brantano-vennootschappen en daarmee van al haar winkels en overige activiteiten. Scapino beschikt over ruim 200 schoenenwinkels in Nederland. De onderhandelingen over Scapino omvatten het leeuwendeel van de Scapino-winkels, personeel en activa. Schoenenketen Ziengs – die zelf 77 winkels heeft – zou de beoogde overnamekandidaat zijn.

De gefailleerde retailketen laat zich niet uit over geïnteresseerde partijen. ‘Hoewel de besprekingen met zowel de kopers van Brantano als de kopers van Scapino in een vergevorderd stadium zijn, is er nog geen overeenstemming tussen banken, de curatoren van Macintosh en de kopers. Deze overeenstemming wordt op korte termijn verwacht. Daarnaast zullen de transacties formeel moeten worden goedgekeurd door de rechter-commissaris. Nadere berichten volgen indien en zodra opportuun’, aldus Macintosh.

Volgens het Financieele Dagblad nemen FNG Group, Schoenen Torfs en de Nederlander Rens van de Schoor het Belgische Brantano elk voor een derde van de aandelen over. FNG kocht eerder de Nederlandse ketens Claudia Sträter, Steps en Superstar. Van de Schoor is eigenaar van kledingketen Miss Etam. Ze nemen in elk geval honderd van de 129 winkels over, aldus het FD.

 

Reageer op dit artikel