nieuws

Verhuurders: verder met V&D onder nieuwe eigenaar

Geen categorie

Jeroen Lokerse, CEO van Cushman & Wakefield Nederland, hoopt dat een nieuwe eigenaar de warenhuisketen V&D nieuw leven kan inblazen.

Verhuurders: verder met V&D onder nieuwe eigenaar

‘Het is cru dat Sun Capital nu de stekker eruit trekt. De nieuwe formule, waar de vastgoedeigenaren vertrouwen in hebben, zou de komende maanden worden uitgerold. In februari hebben de verhuurders in een extreem nijpende situatie collectief een offer gebracht. Mijn ervaring is dat als huurders zelf investeren, verhuurders ook altijd een bijdrage willen doen.’

Of de huidige eigenaar Sun Capital al potentiële overnamekandidaten heeft gevonden, weet Lokerse niet. Wel kan hij een aantal partijen noemen, die hij in staat ziet V&D weer gezond te krijgen. ‘Het is verschrikkelijk voor het personeel, voor de binnensteden en de vastgoedeigenaren als dit icoon uit het Nederlandse winkellandschap zou verdwijnen. Het hoeft ook niet, want er is gewoon plaats voor een warenhuis in het middensegment. Niet in 62 steden maar dan toch zeker in de helft. Partijen als de Galeria Kaufhof-eigenaar Hudson’s Bay, Alibaba of Wehkamp zouden daarin mogelijk kunnen slagen. Ik denk ook aan Ahold of Blokker als strategische partners.’

Reageer op dit artikel