nieuws

Union Investment handelt voor recordbedrag in vastgoed

Geen categorie

Union Investment Real Estate heeft vorig jaar een recordtransactievolume van 5 miljard euro bereikt. Oorzaak is de grote kapitaalstroom naar open-ended fondsen van de Duitse belegger.

Dat schrijft Thomas Daily op basis van Union-cijfers. In 2014 deed Union Investment voor 3,5 miljard euro aan verkopen en aankopen. Vorig jaar kocht Union voor 3,5 miljard en verkocht voor 1,5 miljard euro. Ruim 30 procent van de vastgoedaankopen – goed voor 1,1 miljard euro – deed de Duitse belegger buiten Europa. Het leeuwendeel kocht Union in de Verenigde Staten.

De institutionele belegger kocht voor een half miljard euro aan hotelvastgoed. Het hotelfonds van Union heeft nu een omvang van 2,6 miljard euro. Dit jaar plant Union Investment voor 300 miljoen euro aan nieuwe hoteldeals. Het recordvolume is veroorzaakt door de grote netto-kapitaalstroom in Union’s open-ended vastgoedfondsen. De netto-instroom bedroeg tot eind november 2015 2,1 miljard euro. Het vastgoed-Spezialfonds trok nog eens ruim 830 miljoen euro. 

 

Reageer op dit artikel