nieuws

Trek in vastgoed blijft wereldwijd groot

Geen categorie

De honger naar vastgoed blijkt niet te stillen. Wereldwijd willen beleggers dit jaar 48 miljard euro steken in vastgoed, een stijging van 13 procent ten opzichte van 2015.

Dat blijkt uit onderzoek van INREV, de Europese brancheorganisatie voor niet-beursgenoteerd vastgoed, haar Aziatische tegenvoeter  ANREV en de Amerikaanse vastgoedorganisatie  PREA.  De honger naar vastgoed wordt gedreven door de langjarige inkomstenstroom die dergelijke beleggingen bieden, de drang naar diversificatie en het afdekken van inflatierisico’s.

Wereldwijd willen institutionele beleggers hun allocatie naar vastgoed de komende twee jaar opschroeven met 90 basispunten naar 10,3 procent van de totale beleggingsportefeuille. Met 11,4 procent is de trek in vastgoed het grootst bij Europese beleggers, gevolgd door Aziatische en Amerikaanse beleggers met respectievelijk 9,8 procent en 9 procent. Beleggers azen vooral op kantoren (88 procent), gevolgd door winkelvastgoed (78 procent) en industrieel/logistiek (58 procent ) en woningen (54 procent).

Reageer op dit artikel