nieuws

Stap in ontwikkeling bedrijventerrein Lelystad Airport

Geen categorie

Schiphol Real Estate en gebiedsontwikkelaar Omala hebben een intentieovereenkomst getekend voor een beoogde samenwerking bij de ontwikkeling van het bedrijventerrein naast Lelystad Airport.

Stap in ontwikkeling bedrijventerrein Lelystad Airport

Beide partijen onderkennen het belang van het bedrijventerrein Airport Garden City, dat direct grenst aan de luchthaven. Airport Garden City vormt onderdeel van het toekomstige bedrijventerrein Lelystad Airport Businesspark, dat het gebied tussen de Luchthaven en de Rijksweg A6 omvat.  Aandeelhouders van Omala zijn gemeente Lelystad, gemeente Almere en provincie Flevoland,

Schiphol Real Estate zal zich in de beoogde samenwerking vooral concentreren op planologie, marketing en acquisitie. Zo zal Schiphol Real Estate onder meer haar netwerk actief inzetten. Daarnaast is de intentie dat Schiphol Real Estate gaat participeren in de deelplanontwikkeling direct tegenover de toekomstige terminal.

‘Naast de ontwikkeling van Lelystad Airport als leisure airport voor het niet-mainportgebonden verkeer, gaan we de samenwerking met OMALA aan om de directe omgeving van Lelystad Airport op gepaste wijze tot ontwikkeling te brengen. Zo creëren we een aantrekkelijke omgeving voor bezoekers én ondernemingen’, aldus Maarten de Groof, executive vice president & chief commercial officer Schiphol Group.

 

Reageer op dit artikel