nieuws

Ruim 6.800 taxateurs in nieuw register

Geen categorie

In totaal hebben ruim 6.800 taxateurs zich ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT) dat per 1 januari 2016 van start is gegaan.

Dat is ongeveer 95 procent van de huidige beroepsgroep. Deze taxateurs verbinden zich hiermee aan de gedrags- en beroepsregels van het

NRVT, alsmede het doorlopend toezicht hierop. Ook onderwerpen zij zich aan het hieraan verbonden onafhankelijke en centrale tuchtrecht.

Het NRVT is een initiatief van de branche- en beroepsverenigingen (NVM, NVR, VastgoedPRO en VBO Makelaar) en de huidige registers van makelaars en taxateurs (VastgoedCert, SCVM en RICS) om te komen tot een afzonderlijk, onafhankelijk en centraal persoonsregister voor vastgoedtaxateurs. Daarbij heeft afstemming plaatsgevonden met alle bij het taxeren betrokken.

Het NRVT start 2016 direct met een nieuw bestuur. Het overgangsbestuur dat verantwoordelijk was voor de implementatie van het NRVT heeft zijn taken overgedragen aan het nieuwe bestuur bestaande uit Els Swaab (voorzitter), Ruud Leether (secretaris) en Hans van Vark  (penningmeester). 

Reageer op dit artikel