nieuws

Prijsstijging woningen zwakt af

Geen categorie

Bestaande koopwoningen waren in december 3,2 procent duurder dan in december 2014. Deze toename is kleiner dan in november, toen met 3,8 procent de grootste prijsstijging in 7,5 jaar werd genoteerd.

Prijsstijging woningen zwakt af

Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van CBS en het Kadaster. Sinds juni 2013 is sprake van een licht stijgende trend van de woningprijzen. Met december is ook het jaarcijfer bekend.  In 2015 waren bestaande koopwoningen gemiddeld 2,8 procent duurder dan in 2014.

Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is in december 2015 ongeveer even hoog als in februari 2004. In juni 2013 bereikten de prijzen van huizen een dal. Daarna is er sprake van een licht stijgende trend. Vergeleken met juni 2013 liggen de prijzen in december 6,4 procent hoger. Ten opzichte van augustus 2008, toen de woningprijzen een piek bereikten, is het prijsniveau 16,4 procent lager. 

 

Reageer op dit artikel